advanced academy (RTC) 16U

De Advanced Academy van de Baseball and Softball Academy Twente is een erkend Regionaal Topsport Centrum (RTC) en als zodanig onderdeel van de Topsportinfrastructuur van NOC*NSF. Een RTC is verantwoordelijk voor de uitvoering van het regionaal opleidingsprogramma. De bond, in ons geval de KNBSB, is verantwoordelijk voor de inhoud van het opleidingsprogramma. Talenten die door Baseball and Softball Academy Twente zijn geselecteerd en deelnemen aan een opleidingsprogramma krijgen de NOC*NSF Topsportstatus.

DOel 

Het doel is heel duidelijk. Je wilt naar het Talentcentrum NL in Amsterdam!
Het RTC is een echte voorbereiding op het full-time programma van Team NL in  Amsterdam. Daarom trainen we op dezelfde manier en volgens dezelfde principes. Eenmaal op in het Talentcentrum NL wordt je daarom niet verrast en weet je je mannetje te staan.

PRogramma

Trainingen
De softbalsters van de Advanced Academy  (RTC Softball) trainen in de middag en één keer in de ochtend. Je volgt 3 extra trainingen van ieders 2 uur, naast de teamtrainingen van je vereniging.
Maandag       17:00 tot 19:00
Woensdag    17:00 tot 19:00
Vrijdag            07:00 tot 09:00

Wedstrijden
De Mustangs spelen niet in een competitie. Wel proberen we op woensdagavond en/of zondagochtend extra wedstrijden voor jou te organiseren, zodat je in ieder geval 2 wedstrijden per week speelt. 

Instructeurs

Mark Kolner
Speelsters NL-team
CTO Baseball spelers
CTO Softball spelers